De Basis

Hechting en Trauma

Marja Kraaij

Ik ben Marja Kraaij, GZ-psychologe en Kind-en Jeugd NIP-psychologe.  

Sinds mijn 18 e werk ik in de hulpverlening en tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier en oprechte betrokkenheid bij u en de vragen die u aan mij stelt.  

In de loop van de jaren heb ik zeer veel ervaring opgebouwd en diverse opleidingen gevolgd en tot op de dag van vandaag ben ik bezig om mijn expertise, kennis en kunde te vergroten. Momenteel ben ik bezig met de opleiding bij het VEN (Vereniging EMDR Nederland) en binnenkort kunt u mij vinden op hun lijst met Kind-en Jeugd practioners. Daarnaast ben ik enthousiast NIKA-trainer en heb ik opleidingen gevolgd die zich richten op het gegeven dat (problemen in de) Hechting en Trauma vaak verweven zijn in een mensenleven.  

Naast een baan in de jeugdzorg heb ik al sinds 2012 mijn eigen praktijk als Marja Kraaij GZ-psychologe. Ik werk in de jeugdzorg als GZ-psycholoog en daar ben ik bezig om na te denken en hoe hulp te bieden in gezinnen waar over het geheel genomen sprake is van complexe problematiek op diverse leefgebieden. In mijn eigen praktijk werk ik voor een scala aan opdrachtgevers; vooral GGZ-instellingen die mij inhuren om vorm te geven aan complexe individuele behandelingen op het gebied van trauma, problemen in de hechting, emotie-regulatie problemen en systeemproblematiek. Ik maak bij deze behandelingen gebruik van EMDR, CGT, oplossingsgerichte technieken, psycho-educatie en diverse malen aspecten uit de NIKA-diagnostiek en training.  

Met deze praktijk; De Basis hoop ik vaker en op tijd mensen te kunnen helpen om problemen in de hechtingsrelatie te signaleren en aan te pakken. Immers een goede hechting aan de mensen om ons heen, in onze jeugd, is de beste voorspeller dat iemand op latere leeftijd een gezonde emotionele ontwikkeling doormaakt.  Zonder noemenswaardig problemen in je psychische welzijn.  

Uiteraard zult u mij niet alleen als professional maar ook als mens ontmoeten. Mijn overtuiging is dat ieder mens het waard is dat er naar hem of haar geluisterd wordt vanuit oprechte belangstelling.  Startend met luisteren en belangstellend zijn zal ik proberen op de juiste wijze hulp te bieden.  En als ik denk, of u denkt, dat ik niet de juiste persoon ben dan is dat prima. Dan zullen we iemand anders zoeken die wel bij u vraag past. Want in alles staat uw vraag om hulp centraal!! 

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) registratienummer: 216910

BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) registratienummer: 09019115925

VEN (Vereniging EMDR Nederland)  Practioner in opleiding, kind- en jeugd

KvK-nummer de Basis: 68743092  AGB code: 94-063531

KvK nummer Marja Kraaij GZ-psychologe: 57725446  AGB code: 94-012518